Пошуковий запит: (<.>A=Гринченко О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 43
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Товма Л. Ф. Стабілізація структури повітряно-горіхових напівфабрикатів поверхнево-активними речовинами [Електронний ресурс] / Л. Ф. Товма, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 1(10). - С. 48-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_1(10)__11 Наведено експериментальні дані щодо впливу поверхнево-активних речовин (ПАР) з різною величиною гідрофільно-ліпофільного балансу на піноутворювальну здатність і стійкість піни яєчного білка за присутності жиру. Обгрунтовано вибір ПАР, що надають можливість стабілізувати піноподібні системи, які містять жир. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру повітряно-горіхових напівфабрикатів та вдосконалити технологію їх виробництва.
|
2. |
Пивоваров Є. П. Роль альгінат-кальцієвого гелю як захисного компонента штаму Bifidobacterium Lactis BB 12 від агресивних чинників травного тракту [Електронний ресурс] / Є. П. Пивоваров, С. К. Воцелко, Н. В. Кондратюк, О. П. Неклеса, О. О. Гринченко // Мікробіологічний журнал. - 2014. - Т. 76, № 2. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2014_76_2_7 Досліджено вплив агресивних чинників травного тракту на вміст вільних та інкапсульованих клітин пробіотичного препарату на основі Bifidobacterium lactis BB 12. Вивчено фізико-хімічні характеристики основного компонента захисної оболонки даного пробіотичного препарату - альгінат-кальцієвого гелю під впливом агресивних чинників травного тракту. Одержані результати свідчать про можливість використання капсул як кислотостійкої транспортної форми B. lactis BB 12.
|
3. |
Янчева М. О. Кріоскопічні дослідження розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи [Електронний ресурс] / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, М. І. Погожих, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(12). - С. 84-89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(12)__17 Наведено результати кріоскопічних досліджень діапазонів температур льодоутворення-плавлення та масової частки вимороженої вологи в розчинах харчових інгредієнтів полісахаридної природи. Доведено, що їх вид і концентрація впливають на характер кристалізації та стабільність систем під час заморожування-розморожування.
|
4. |
Пивоваров Є. Наукове прогнозування закономірностей структуроутворення системи "натрію альгінат – кальцію сульфат – вода" [Електронний ресурс] / Є. Пивоваров, О. Пивоварова, О. Гринченко // Товари і ринки. - 2010. - № 1. - С. 52-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2010_1_9
|
5. |
Гринченко О. О. Дослідження функціонально-технологічних властивостей поліфосфатів з метою їх використання в технології продукції на основі молочної сировини [Електронний ресурс] / О. О. Гринченко, І. М. Гурікова, Г. В. Запаренко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2011. - Вип. 1. - С. 97-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2011_1_18
|
6. |
Котляр О. В. Вплив на піноутворюючу здатність рецептурних компонентів сухого збивного напівфабрикату [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 109-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_19 Розглянуто питання розробки технології сухого збивного напівфабрикату для приготування десертних страв із пінною структурою. Обгрунтовано використання поверхнево-активних речовин, які забезпечують високу піноутворювальну здатність і стійкість пін, а також забезпечать утворення стійкої емульсії у результаті змішування сухого збивного напівфабрикату з водою.
|
7. |
Янчева М. А. Влияние эмульсионных систем кропротекторного действия на теплофизические характеристики мясных систем [Електронний ресурс] / М. А. Янчева, Е. Б. Дроменко, В. А. Потапов, О. А. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 3(10). - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_3(10)__8
|
8. |
Котляр О. В. Вплив рецептурних компонентів сухого жирового напівфабрикату для збивання на механічну міцність пінних мас [Електронний ресурс] / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 3(10). - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_3(10)__10 Надано експериментальні дані щодо впливу стабілізатора, поверхнево-активних речовин (ПАР), соняшникової олії на механічну міцність піноемульсійних систем. Обгрунтовано вибір і концентрації стабілізатора, ПАР, що надають можливість стабілізувати та підвищити механічну міцність піноподібних систем, що містять соняшникову олію. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру піноемульсійної системи на основі сухого жирового напівфабрикату.
|
9. |
Янчева М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи використання низьких температур у технологіях переробки м'яса [Електронний ресурс] / М. О. Янчева, О. О. Гринченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__14
|
10. |
Гринченко О. О. Модель кінетики капсулоутворення харчових систем на основі натрію альгінату [Електронний ресурс] / О. О. Гринченко, С. В. Іванов, Є. П. Пивоваров, В. О. Потапов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 53. - С. 76-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_53_12
|
11. |
Котляр О. Жировий напівфабрикат для піноподібної десертної продукції [Електронний ресурс] / О. Котляр, А. Горальчук, О. Гринченко // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 4. - С. 21-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_4_9
|
12. |
Омельченко С. Збивні напівфабрикати на основі рослинних олій [Електронний ресурс] / С. Омельченко, М. Горальчук, О. Гринченко // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 6. - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_6_8
|
13. |
Гринченко О. Удосконалення технології начинок для борошняних кондитерських та кулінарних виробів [Електронний ресурс] / О. Гринченко, О. Неклеса, О. Міронов // Продовольча індустрія АПК. - 2015. - № 1-2. - С. 19-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2015_1-2_6
|
14. |
Пивоваров П. П. Вивчення емульгувальних і стабілізуючих властивостей крохмальних дисперсій для створення десертів емульсійного типу [Електронний ресурс] / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, Л. М. Мостова // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2011. - Вип. 40(2). - С. 196-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2011_40(2)__51
|
15. |
Рябець О. Ю. Закономірності дифузії іонів кальцію в середовищі натрію альгінату в технології капсульних продуктів [Електронний ресурс] / О. Ю. Рябець, Є. П. Пивоваров, О. О. Гринченко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2009. - Вип. 36(2). - С. 199-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2009_36(2)__54
|
16. |
Коротаєва Є. О. Дослідження функціонально-технологічних властивостей капсульованих рослинних олій [Електронний ресурс] / Є. О. Коротаєва, О. П. Неклеса, О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 6(10). - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_6(10)__4 Наведено науково-технологічні принципи одержання дозованих олієжирових продуктів зі структурованою їстівною оболонкою та параметри їх виготовлення. Обгрунтування функціонально-технологічних властивостей оболонки капсульованих рослинних олій надає можливість розробляти асортимент заправок у капсульованой формі та розширює межі використання індустріального продукту як напівфабрикату високого ступеня готовності для кулінарних страв у закладах ресторанного господарства.
|
17. |
Гринченко О. С. Стохастичне моделювання триботехнічних деградовних процесів та прогнозування показників надійності [Електронний ресурс] / О. С. Гринченко, О. І. Алфьоров // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин. - 2015. - Вип. 45(2). - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmntz_2015_45(2)__35
|
18. |
Гринченко О. С. Теоретичний аналіз автоколивань грунтообробних органів на пружній підвісці з урахуванням стохастичних факторів [Електронний ресурс] / О. С. Гринченко, О. І. Алфьоров, В. Б. Савченко, Г. П. Юр'єва // Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. - 2016. - № 5. - С. 222-226. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tcalk_2016_5_35 Теоретично розглянуто коливальний рух робочих органів на пружній підвісці на підставі моделі автоколивань. Врахований стохастичний характер чинників, які впливають на процеси рихлення грунту за реальних умов. За допомогою статистичного моделювання отриманий розподіл розмаху деформації S-образної стійки лапи культиватора.
|
19. |
Гринченко О. С. Визначення показників механічної надійності за результатами прискорених випробувань у комбінованих режимах [Електронний ресурс] / О. С. Гринченко, О. І. Алфьоров // Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. - 2015. - № 3. - С. 259-265. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tcalk_2015_3_37 Викладена методика проведення прискорених випробувань у комбінованих режимах та визначення показників механічної надійності. Розглянуто приклад застосування методики у випадку накопичення пошкоджень, обумовлених повзучістю полімерного матеріалу.
|
20. |
Гринченко О. С. Статистичний аналіз інформації щодо ресурсних випробувань з цензурованою тривалістю [Електронний ресурс] / О. С. Гринченко, О. І. Алфьоров // Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. - 2015. - № 3. - С. 272-278. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tcalk_2015_3_39 Розглянута послідовність і практична реалізація статистичного аналізу випадково цензурованих даних щодо надійності машин. Запропонована модифікація непараметричного множильного методу оцінювання показників надійності.
|
| |